مقدمه
توضیحاتی در باره ی کارخانه چوپان
آزمایشگاههای کارخانه
تاریخچه
تعریف شیر
واحدهای شرکت چوپان
انواع محصولات تولیدی توسط شرکت
نحوه ورود شیر به کارخانه و بررسی سیستم HTST
شیر پاستوریزه و هموژن
شیر خشک
مراحل تولید
کنترلهای مرحله تغلیظ
بسته بندی
موارد نشانه گذاری
خامه Cream
تعاریف
نسبت بین اندازه ذرات در شیر
پنیر Cheese
ضد عفونی کردن
مراحل شستشو و نظافت
شستشو درجا CIP Cleaning- in Place
ماست Yoghurt
ضایعات در صنایع شیر و فرآورده های آن و راههای جلوگیری از ضایعات
تکنولوژی شیر تغلیظ شده و خشک
دستگاههای تبخیر کننده
انواع تبخیر کننده های یک مرحله ای
تکنولوژی شیر خشک
روش های اصلی
خشک کن پاششی (اسپری) Spray – Drying
سلول های شیری Alveoil
رشد بافت پستان
انواع دام های مختلف شیر
خواص فیزیک و شیمیایی شیر
وسیکوزیته
خواص شیمیایی شیر
آنزیم های شیرهیدرولازها، اکسید وردوکتازها
لیپاز
گازهای موجود در شیر
هموژنیزاسیون
ترکیبات شیمیایی شیر
غلظت پروتئین های در شیر
میکروبیولوژی شیر
منابع آلودگی شیر
باکتریوفاژ
شیر مایع
چربی شیر
شیر تلغیظ شده
خامه
پاستوریزاسیون شیر
استریل کردن
ترمالیزیشن
ماست
نوع مایه ماست
استرلیزاسیون و ضد عفونی
ضد عفونی
استرلیزاسیون
رنگ آمیزی ساده
آزمایشگاه های کارخانه چوپان
وزن خصوص Specific Gravity
غلظت سنج بریکس Brix Scale
آزمایشات شیر
تعریف شیر
عوامل موثر در تغییر ترکیبات شیر
آماده کردن نمونه
جستجوی تقلبات در شیر
اندازه گیری چربی شیر توسط بوتیرومتر
بخش مدیریت
مراحل تصفیه کلاسیک
فصل اول: آب و فاضلاب
الگوی مصرف و تلفات آب شهری
جدول الگوی توصیه شده مصارف سرانه خانگی برحسب لیتر در روز (تا سال 1390)
جدول جمعیت تهران و مصرف سرانه آب طی سالهای 1345 تا 1370
جدول جزئیات مصرف سرانه خانگی در تهران (1365)
جدول مصرف سرانه آب در بعضی از کشورها
جدول آب به حساب نیامده شبکه های شهری برخی استانهای کشور
جدول آب به حساب نیامده شبکه های شهری برخی کشورها
عوامل مؤثر بر کاهش تقاضای آب شهری
جدول مقایسه میانگین فروش آب شهری و قیمت تمام شده آن در سال 1375
آب صنعت
فاضلاب چیست؟
فصل دوم: آشنایی کلی با مکان کارآموزی
بخش کنترل کیفی
بررسی مشکلات و نواقص موجود
راهکارها
هدف از کنترل کیفیت آب آشامیدنی
ژنراتور برق اضطراری
روش کلر زنی مخازن آب
طرز تهیه و استفاده ازمحلول کلر مادر
نحوه گندزدایی مخازنتعمیر شده و یا جدیدالاحداث
نمونهگیری آب
جدول مشخصات فیزیکی آب آشامیدنی
ویژگیهای شیمیائی آب آشامیدنی
جدول حداکثر مقادیر مجاز مواد شیمیایی معدنی سمی
یادآوری
آفت کشها
جدول مواد شیمیایی کانی موجود در آب آشامیدنی
جدول حداقل مقدار کلر مجاز آزاد باقیمانده متناسب باPH در آب آشامیدنی
جدول میزان کلر باقیمانده توصیه شده در آب آشامیدنی در سیستم های مختلف آبرسانی و محل برداشت
جدول پیوست تعداد موارد سنجش روزانه کلر آزاد باقیمانده در شبکه های
لوله کشی آب آشامیدنی بر حسب جمعیت
جدول حداقل و حداکثر غلظت فلوراید در آب آشامیدنی
جدول عوامل متشکله رادیواکتیو در آب آشامیدنی
فصل سوم: ارزیابی بخشهای مرتبط با رشته علمی کارآموز
آزمونهای شیمیایی
شرح عملیات
مشخصات فیزیکی
درجه حرارت
کدورت
کل باقیمانده خشک
رنگ
روش کار
کلرور
سولفات
میزان بیکربنات
نیترات
فسفات
سیلیکات
کاتیونها
منیزیم
سدیم
پتاسیم
آهن
منگنز
آمونیوم
آزمونهای باکتریولوژیک
عدم انطباق باکتریولوژیک
کشت نمونه های آب شرب
تست اکسیداز
فصل چهارم آزمون آموخته ها و نتایج و پیشنهادات
محاسبات
نتیجه گیری
منابع و مراجع
تاریخچه
قوطیهای فلزی
شستشوی گوجه فرنگی
پاستوریزاسیون
کارتن گذاری و انبار کردن قوطیها
لیست دستگاه ها و طرز کار آنها
پاستوریزاتورها
فوندانسیون زیر دستگاه ها
نا خالصیهای آب و اثرات آن
روشهای حذف عوامل ناخواسته از آب
بهداشتی و ضد عفونی کردن آب
اثرات کلر
انواع روشهای کلرینه کردن آب
نقش و اهمیت تصفیه آب
تصفیه آب در کارخانه کنسرو قائمشهر
سیستم فاضلاب
بخار آب در کنسرو سازی
کیفیت بخار آب
موارد کاربرد بخار آب در تولید رب
سیستم تخلیه زباله
بهداشت کارکنان
خانه بهداشت
قرنطینه
آزمایشگاه
سیستم تهویه
فرمولاسیون کلی محصول
انواع نمک
اسید های آلی
شکل و ابعاد قوطی
استاندارد های قوطی کنسرو
لیست دستگاه ها و طرز کار آنها
فوندانسیون زیر دستگاه
تعیین قلیائیت
PH آب
بازرسی قوطیها پس از باز کردن
آزمایشها و ارزیابی حلب ورق
کنسرو سازی
تاریخچه کنسرو سازی
مراحل تهیه کنسروماهی
سکوی تخلیه
آماده سازی اولیه ماهی
اتوکلاد
کمترل کیفیت ماهی
اندازه گیری اسید چرب آزاد
آزمونهای میکروبیولوژی
حد مجاز آلودگی های میکروبی ماهی
فساد در قوطی های کنسرو ماهی
روش گرم خانه گذاری
فساد شیمیائی کنسرو ماهی
مشکلات تکنیکی در تهیه کنسرو تون
اندازه گیری
آزمونهای لاک قوطی
آزمونهای ورق قوطی
راندمان تولید کنسرو ماهی
پتاسیم
آهن
منگنز
آمونیوم
آزمونهای باکتریولوژیک
- عدم انطباق باکتریولوژیک
- کشت نمونه های آب شرب
تست اکسیداز
فصل چهارم آزمون آموخته ها و نتایج و پیشنهادات
محاسبات
نتیجه گیری
منابع و مراجع
مقدمه
نتیجه
معرفی کارخانه
معرفی کارخانه و اهداف گزارش
وضعیت موجود
تجزیه و تحلیل و ارزیابی وضعیت موجود
تعریف و طرح مسئله
عوامل موثر در ایجاد مسئله
اطلاعات مستند (وضعیت موجود)
ارزیابی و تجزیه و تحلیل
نتیجه گیری و پیشنهادات
نکات ایمنی تدوین شده در هنگام کار با دستگاههای موجود در کارخانه از قبی پرس ها، فرزهای دروازه ای، بورینگ؛ دریل رادیال
موارد الزامات برای ایمن سازی محیط کار برای کار با فرزها
نکات ایمنی درهنگام کار با دستگاه دریل رادیال
نکات کلی در کار با ماشین های صنعتی
علل عمدة حریق های ناشی از برق
به منظور پیشگیری و مقابله با این حوادث رعایت موارد زیر الزامیست
چک لیست بازرسی ایمنی
راهروها و گذرگاهها
زنجیرها، کابلها، طنابها و موارد مشابه
جرثقیل هاو چرخهای بالا بر (سقفی)
سیلندرها و گازهای تحت فشار (مورد استفاده در جوشکاری)
تأسیسات الکتریکی
خروجیها
تسهیلات شستشوی اضطراری بدن و چشمها
خروجیها
حفاظت در برابر حریق
کف ها، شرایط عمومی
حفاظهای سر
ابزارهای دستی
نردبانهای قابل حمل
غذاخوری
زیرپائیهای عایق
سرویس های درمانی و کمک های اولیه
وسایل حفاظت فردی
وسایل برقی ثابت
تسهیلات شستشو
زباله
جوشکاری
مقدمه
طراحی فرآیند
برنامه نویسی قطعه کار
وارد کردن برنامه
بازبینی برنامه
تنظیم آفست ابزارها
تولید
مقدمه
تاریخچه کنسروسازی
معرفی کشت و صنعت گرگان
محصولات تولیدی شرکت
اصول و مراحل مختلف خط تولید محصولات کنسروی
انتخاب مواد اولیه
میوه و سبزی
مواد اولیهی نیمه آماده
درجهبندی مواد اولیه
تمیز کردن مواد اولیه
آماده کردن مادهی اولیه
جدا کردن پوست میوه
دمگیری و جدا کردن هسته
قطعه قطعه کردن
استفاده از خلاء برای خارج کردن اکسیژن، هوا و گازها (آبدهی در خلاء)
بلانچینگ
فرمولاسیون
پر کردن در قوطی
خارج کردن اکسیژن و گازها
خارج کردن هوا با استفاده از دما
خارج کردن هوا با استفاده از روشهای مکانیکی
خارج کردن هوا با استفاده از تزریق
درببندی قوطیهای کنسرو
فرآیند دمایی کنسروها
پخت محصول
دما دادن به منظور استریلیزاسیون محصول
دستگاهها و روشهای دما دادن کنسروها
سرد کردن قوطیهای کنسرو
کدگذاری و برچسبزنی قوطیهای کنسرو
کارتنگذاری و نگهداری قوطیها
میکروبیولوژی کنسروها
خط تولید ذرت شیرین کارخانهی شهره
ذرت فریز شده
کنسرو ذرت شیرین
مخزن آب نمکزنی
کوکر کولر
خط تولید خوراک بادمجان کارخانهی شهره
فلوچارت تولید کنسرو لوبیاچیتی با سس
فلوچارت تولید فرآوردههای گوجهفرنگی
تاسیسات و تجهیزات کارخانه
سردخانه و انجماد
تجهیزات تولید و توزیع سرما
ساختمان سردخانه
دیگ بخار
انبارهای کارخانه
تصفیهی فاضلاب (تصفیهی آب صنعتی)
بخش کنترل کیفی محصول و آزمونهای آن
آب کارخانه
آزمونهای آب کارخانهی شهره
آزمونهای فیزیکی ـ شیمیایی کارخانهی شهره
آزمونهای میکروبی کارخانهی شهره
نتیجهگیری
پلان کارخانه شهره
جداول
اشکال
منابع